Оперативна інформація про ситуацію
з гострих респіраторних вірусних захворювань

на території Чернівецької області

Рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання на території Чернівецької області продовжує зростати. За даними щоденного оперативного моніторингу станом на 20 січня 2016 року вже захворіло 5,6% населення, частка захворілих дітей становить 68%.


При проведенні лабораторних вірусологічних досліджень матеріалу від хворих виявлено циркуляцію вірусу парагрипу, аденовірусу, RS-вірусу та вірусу грипу А(Н1N1).


За результатами оперативного аналізу на третьому тижні року прогнозується перевищення порогового рівня захворюваності на більшості адміністративних територіях, а також в цілому по області.


В посиленому режимі працюють комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з метою перегляду та запровадження додаткових обмежувальних  заходів.

Для забезпечення попередження подальшого поширення гострих респіраторних вірусних захворювань, в тому числі грипу, за рішеннями місцевих органів влади та комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій станом на 20.01.2016 призупинено навчально-виховний процес в усіх загальноосвітніх школах м.Чернівці, Кіцманського, Заставнівського, Новоселицького, Глибоцького, Герцаївського, Хотинського, Кельменецького  районів, а також в окремих навчальних закладах Сторожинецького  та Сокирянського районів. 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ